Празникът на Горна Оряховица започна с водосвет

0

С водосвет, отслужен от архиерейския наместник отец Николай, започна Денят на Горна Оряховица. На празничната служба в храм „Успение на Света Богородица“ присъства цялото ръководство на Община Горна Оряховица.

Всяко предприятие, започнато с любов, винаги се увенчава с успех. Нека измолим от Господ здраве и благоденствие за нашия град и за хората от цялата ни община, благослови отец Николай и пожела на всички горнооряховчани честит и благословен празник.

Празничните прояви ще продължат в 16.00 ч. на пл. „Георги Измирлиев“ с танцов спектакъл на балетна школа „Грация“. В 17.00 ч. в Зала 1 на Общината ще започне тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат връчени отличието на „Почетен гражданин“ и наградите за принос в различни сфери. От 18.00 ч. пред сградата на Общината започва тържествена церемония по издигане знамето на Горна Оряховица. Кметът инж. Добромир Добрев ще отправи празничен поздрав към всички горнооряховчани и гости на града.

Празничният концерт на пл. „Георги Измирлиев“ ще започне от 19.00 ч. с изпълнение на младите таланти от вокалната школа при НЧ „Напредък – 1869“. След тях на сцената ще се качат група „Конкурент“, Ицо Хазарта и Георги Христов.
Празникът на Горна Оряховица ще завърши с пиро-музикален спектакъл.

Заради празничните прояви днес ще бъде въведена временна организация на движението в центъра на града. От 17.45 ч. до 23.00 ч. се затваря за движение участъкът от ул. „Цар Освободител“ – от кръстовището с ул. „Георги Измирлиев“ до кръговото кръстовище с ул. „Св. Княз Борис Първи“ и ул. „Иван Вазов“. От 6.00 ч. до 23.00 ч. затворен за движение на автомобили ще бъде и участъкът от ул. „Александър Стамболийски“ от кръстовището с ул. „Патриарх Евтимий“ до кръстовището с ул. „Пирот“.
Служителите на РУ „Полиция“ на МВР – Горна Оряховица ще оказват пълно съдействие при осигуряване и спазване на временната организация на движение.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *