ноември 30, 2022

Адв. Иван Денев ще връчи стипендия на изявени ученици в памет на сина си

 

 

Стипендия в памет на своя син Христо Денев ще връчи на изявени ученици от ОУ „Петко Р. Славейков“ във Велико Търново адвокат Иван Денев. Според волята на дарителя стипендията ще се присъжда ежегодно на ученици от училището, които имат отличен успех и са носители на призови отличия от областни, национални и международни форуми в областта на образованието, науката, изкуствата и спорта. С решение на Педагогическия съвет на ОУ „Петко Р. Славейков“ първи носители на стипендията са седмокласничката Велина Костадинова и Виктория Гроздева от от 3 „в“ клас.

 

Адвокат Иван Денев лично ще връчи стипендиите на двете изявени ученички. Скромната церемония ще се проведе на 31 май /понеделник/ от 16 часа в двора на ОУ „Петко Р. Славейков“ във Велико Търново.

 

Велина Костадинова е носител на над 40 медала и повече от 100 грамоти престижни национални и международни конкурси, състезания и олимпиади. Отличията са завоювани през последните седем години, през които тя се обучава в училището. През тази учебна година Велина се яви на всички олимпиади, които ежегодно се организират от Министерството на образованието и науката. Тя е единствената седмокласничка в България, която взе участие на олимпиадите по всички осем учебни предмети в седми клас и се представи отлично. Нашата възпитаничка е с първи резултат в област Велико Търново по астрономия, химия, география, математика и български език и литература.

 

Макар да е едва в трети клас, Виктория Гроздева е носител на призови отличия от различни национални и международни математически състезания. Последното признание за нейния талант и упорит труд е сребърният медал на Азиатското математическо състезание, с който се класира и за финал в Южна Корея. Виктория е шампион и по плуване.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *