2000 спортисти и треньори идват на стадион „Ивайло“ за Държавното първенство по лека атлетика

0

 

 

От утре до 8 юни откритата писта ще бъде затворена за граждани

 

2 000 атлети и треньори от цяла България пристигат във Велико Търново за Държавното първенство по лека атлетика. Големият спортен форум ще се проведе от петък до неделя – 4-6 юни, на стадион „Ивайло“. На откритата лекоатлетическа писта, която е сред най-добрите в цяла България, ще се състоят националните шампионати за мъже и жени, юноши и девойки под 16 години, момичета и момчета под 14 години.

За втори път Велико Търново и стадион „Ивайло“ приемат държавно първенство на открито по лека атлетика. Националните шампиони в дисциплините бяха излъчени в старопрестолния град и през 2017-а година.

Заради голямото спортно събитие откритата лекоатлетическа писта в спортния комплекс ще бъде затворена за граждани от 1 до 8 юни. Причина за ограничението е подготовката за състезанията, която започва още от утре, а първите елементи от оборудването пристигат на стадиона още днес.

Съорганизатори на първенството са Българска федерация по лека атлетика и Община Велико Търново, заедно с ОП „Спортни имоти и прояви“.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *