октомври 3, 2023

Великотърновският университет за поредна година участва в „Алея на книгата“

0
В София беше открито първото от тазгодишните изложения „Алея на книгата“. Ежегодният пролетен базар на книги, организиран от Асоциация „Българска книга“, ще протече от 31 май до 6 юни, а шатрите на изложението са ситуирани на открито пред НДК.
И тази година Университетското издателство „Св. св. Кирил и Методий“ участва в изложението със самостоятелен щанд, но вече като пълноправен член на асоциацията. Шатрата на нашето издателство е с № 49 и е обект на особен интерес, тъй като останалите академични издателства за съжаление не са представени на изложението.
„Академичните издания не са сред комерсиалните, но имат своите активни и верни читатели, някои от които ни посрещнаха още в неделя, докато подреждахме щанда. Присъствието на издателството на ВТУ „Св. св. Китил и Методий“ на подобен форум е начин за популяризиране не само на научната продукция на нашата академична общност, но и възможност престижът на Великотърновския университет да бъде утвърден и чрез неговата издателска и публикационна дейност“, сподели проф. д-р Красимира Мутафова, директор на Информационно-библиотечния и издателски комплекс, част от който е Университетското издателство.
Д-р Десислава Димитрова ще представлява Университетското издателство на този и на останалите пет базара на книгата през 2021 г., организирани във Варна, Пловдив, Банкя и София (през септември и декември).

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *