Международния турнир по канадска борба в Горна Оряховица посреща световни и европейски шампиони

0

На 4 юни ще се проведе кантара, а официалното откриване е насрочено за 5 юни от 9.30 ч. След него ще започнат срещите в различни категории – лява ръка. На 6 юни са срещите – дясна ръка в различните категории.
Гости на международния турнир ще бъдат: Асен Хаджитодоров – Председател на световната федерация по канадска борба и председател на българска федерация по канадска борба, Вероника Бонкова – европейска и световна шампионка по канадска борба, основателят на спортен клуб по канадска борба в Горна Оряховица инж. Димитър Милушев, Цветан Гашевски – 6 пъти световен шампион и 10 пъти европейски шампион по канадска борба, председател на СКА „Локомотив 96 „ Горна Оряховица, Стоян Големанов – многократен европейски и световен шампион по канадска борба, притежател на интерконтинентален пояс.


В турнира публиката ще види атрактивни двубои между едни от най-добрите състезатели по армрестлинг. Сред участниците са горнооряховчаните Пламен Димитров – европейски, балкански и световен шампион по канадска борба кат. 85 кг., Недалин Христов – втори на световно първенство за мъже и световен шампион за юноши в категория 85 кг. и Марин Пейчев – европейски и световен шампион за хора с увреждания. За турнира в Горна Оряховица пристигат още многократният европейски и световен шампион в кат. 100 кг. Йордан Цонев, европейският и световен шампион в кат. 75 кг от Благоевград Валентин Господинов, Георги Цветков от Банско – европейски шампион в тежка категория. Петима грузински състезатели ще се включат в надпреварата за най-силни мъже, а сред тях е европейския и световен шампион в лека категория Левани Погосяни. Сили в двубоите ще премерят и медалисти от националния отбор на Република България.
Международния турнир „Златен лъв“ се организира от Община Горна Оряховица, Българската федерация по канадска борба, СК „Локомотив 96“ – Горна Оряховица, който чества 25 години от основаването си.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *