„Зонта клуб – Велико Търново“ дари компютърни конфигурации на Сдружение „Център Мария“

0

 

 

 

Две компютърни конфигурации дариха дамите от „Зонта клуб – Велико Търново“ на Сдружение „Център Мария“ в Горна Оряховица. Те ще се ползват основно в работата с деца.
От миналата година Зонта клубовете в България работят по програма „И аз искам да посрещна слънцето“, която е насочена основно към жени и деца претърпели насилие.

 

През юни миналата година, точно на Еньовден направихме среща с екипа на център Мария и бяхме много впечатлени от дейността им, сподели настоящият президент на „Зонта клуб – Велико Търново“ д-р Йорданка Томова. Провокирани от дарителската кампания през февруари, в която се набират средства за две компютърни конфигурации за центъра, дамите решават, че могат да помогнат. Компютърните конфигурации са направени от фирма „Вали“.

Сдружение „Център Мария“ работи от 22 години. Доставчик е на социални услуги като „Център за социална рехабилитация и интеграция на жертви на домашно насилие“, „Защитено жилище“, „Център за социална рехабилитация и интеграция на деца“, „Център за обществена подкрепа“. От 5 години Център „Мария“ има разработена и приета вътрешна политика за закрила на детето. Центърът за обществена подкрепа предоставя социални услуги в общността за деца и техните семейства, както и за деца, напускащи институции, подлежащи на осиновяване, на кандидат осиновители и родители, осиновили деца.
През 2020 г. 57 деца и 94 възрастни са ползвали услугите на Център „Мария“.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *