Много нови лица в листата на БСП. Без Весела Лечева и Симеон Вачков, но с Румен Павлов-Пантерата в списъка с кандидати за депутати

0

С нови лица в листата влиза в битката за парламентарните избори на 11 юли „БСП за България” в областта. Подреждането на листата беше съпроводено от  скандали, след като Весела Лечева, се отказа от предизборната надпревара, а голяма част от общинските организации заявиха, че няма да участват в номинирането на кандидати за народни представители.

Водачът на листата на социалистите и този път ще бъде Явор Божанков от Горна Оряховица.  Втора е акушер-гинеколожката от Велико Търново  д-р Анета Маноилова, като тя се изкачва с една позиция напред от предишните избории е на мястото на Лечева.  На трето място е проф. Антоанета Анчева преподавател  по изкуствознание във  ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Четвъртото място също е за университетски преподавател –  проф. Севдалина Димитрова – Енева – от Стопанската академия в Свищов и в НВУ.

Пети е общинският лидер на БСП във Велико Търново Михаил Михайлов. В предизборната битка влиза и кметът на Стражица – европейският шампион по борба Румен Павлов – Пантерата, който е шести.

Следват Петър Димитров – бизнесмен от Елена, дългогодишната бивша директорка на РИОСВ във Велико Търново инж. Елена Григорова, която е общински съветник в Г. Оряховица,  общинската  председателка на червените  в Лясковец Емилия Жилиева, Мирослава Ганчева – здравен работник, д-р Грета Данкова от Отделението по нефрология на МОБАЛ – Велико Търново Альоша Кушлов, Петя Филипова, Мелек Кюрдова, Йордан Дончев и Наталия Сотирова.

В листата този път не фигурира известният земеделски производител Симеон Вачков, който на предишните избори спечели 2617 преференции. Припомняме, че за световната шампионка по стрелба Весела Лечева бяха дали гласа си 3863-ма избиратели.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *