Протест срещу главния прокурор се проведе във Велико Търново

0

 

 

Около петдесет жители на болярския град излязоха на протест тази вечер срещу главния прокурор Иван Гешев. Хората се събраха пред Съдебната палата с плакати „Оставка“ , „Гешев, защо не разследваш и шефа си“ и т.н.

Събитието бе охранявано от полиция и премина без инциденти и напрежение за около час. Проявата бе организирана от членове и симпатизанти на коалицията „Демократична България – Обединение“, но в него се включиха и непартийно ангажирани търновци.

Конкретният повод за протеста е оказаният натиск от прокуратурата в лицето на главния прокурор върху полицейски служители, които се занимават с масовото подслушване на политически лица и лидери преди и около изборите,  коментираха организаторите.

По думите на адв. Калоян Янков протестиращите оказват морална подкрепа на всички новоназначени полицейски служители, които са били привикани на разпит и които си вършат съвестно работата да разкриват престъпления.

„Ние ги подкрепяме. Това повече не може да продължава. Имаме реални стъпки как да се освободим от този тумор, от тази сталинистка прокуратура и от нейния ръководител, за да има истинска законност в страната. Защото българските граждани искат свобода, законност и модернизация“, заяви още той.

Събралите се коментираха, че искат законност за всеки български гражданин и справедливост, така че всеки, който е нарушил закона да попадне под неговите удари, а не защото е политически опонент или защото има бизнес, който се очаква да бъде взет.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *