Две възпитанички на Езиковата гимназия във В. Търново са първенци на националната олимпиада по немски език

Есин Мехмедали и Ванеса Мюл са първенци на националната олимпиада по немски език тази година. Златните Златаровки на Великотърновската езикова гимназия са най-добрите сред учениците от X и XI клас в цялата страна и са гордост за своето училище!
Още в IX клас Есин заема челно място в националната олимпиада по немски, а в X и XI вече е категоричният първенец с общ сбор от 156 точки (79 на областния кръг и 77 на националния). През миналата учебна година тя успешно защити пред немскоезична комисия към германската Централна служба за образование и Немското посолство в София разработка на тема „Изграждането на стени и разрушаването им – стените в историята и в главите ни/“. Записа и участие в националния кръг на олимпиадата на Гьоте институт – София. През тази учебна година Есин достигна и до националния кръг на състезанието по немски език на издателство Клет и участва в два международни проекта – „Гутенберг“ и „Да изживеем Германия виртуално“.
Ванеса Мюл е първенец на националната олимпиада по немски още в VIII клас. Сега като десетокласничка отново е първа. На областния кръг има 63 точки, толкова записва и на националния и постига общ сбор от 126.
Днес Есин и Ванеса получиха своите грамоти от директора на гимназията Смилена Тодорова. В ПЕГ немски език им преподава Снежана Козарекова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!