Евродепутатът Ева Майдел се срещна с младшите посланици на Европарламента от ПГЕЕ „М.В. Ломоносов“ в Горна Оряховица

0

В онлайн дискусия евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и младшите посланици на Европейския парламент от Професионалната гимназия по електроника и електротехника  „М.В. Ломоносов“ в Горна Оряховица разговаряха по актуални теми като възстановяването от  коронакризата, плюсовете и минусите на онлайн обучението и какви са професиите на бъдещето. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП, който има информационен офис във Велико Търново, сподели за работата си в комисиите на ЕП и инициативите, които организира в региона а Велико Търново.
„Онлайн срещите като тази са новото нормално, но все пак е чудесно, че успяваме да се срещаме, макар и по този начин. Вирусът промени изцяло нашето ежедневие, работа и взаимоотношения и именно технологиите спомогнаха да  продължим да вършим делата си, макар и по нов начин. Вие сте поколението, което е на „ти“ с новите технологии , така че  моят призив към вас е, особено като възпитаници на тази гимназия, е да акумулирате своята енергия и познания към обществено-полезни проекти, като например създаване на приложения, платформи и други технологични решения. Аз вярвам, че това от което има нужда, както България, така и Европа са точно млади хора като вас – интелигентни, отворени, интересуващи  и развиващи се. Прекрасно е, че има и педагози като госпожа Венета Стефанова, които да ви насочват и подкрепят“, каза Ева Майдел.
“Ограничения, които бяха наложени в цяла Европа като мерки за справяне с разпространението на вируса, са в тежест за абсолютно всеки от нас.  Не по-лесно е обаче да носиш отговорност, взимайки решения как да управляваш криза от подобен мащаб. Един от най-големите проблеми по време на тази пандемия са фалшивите новини, които имат за цел да дезинформират и насаждат страх и омраза. За огромна жалост тези черни практики костват човешки животи“, коментира евродепутатът.
Младшите посланици на ЕП не за пръв път имат възможност да дискутират с евродепутата, а през 2018-та учениците от ПГЕЕ „М.В. Ломоносов“ участваха в съвместната кампания на Ева Майдел и Сдружение „Образование България 2030“ – „Научи ме да умея“. Българският представител на ЕП прие с охота поканата следващата им среща да бъде на живо при откриването на обновената сграда на училището, която в момента търпи цялостен ремонт.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *