57 деца и 94 възрастни са се възползвали от услугите на Център „Мария“ в Горна Оряховица през миналата година

0

През изминалата година 57 деца и 94 възрастни са се възползвали от услугите на Център „Мария“. Сред тях няма нито едно дете, отпаднало от училище. Това стана ясно на работна среща с ръководството на Сдружение „Център Мария“, която проведе кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. По време на разговора бяха коментирани направените измененията в социалното законодателство, както и промените, произтичащи от това. В работната среща участва и началникът на отдел „Хуманитарни дейности“ Милена Николова.

Общините в цялата страна предстои да изготвят обстойни анализи, на база на които ще бъде изработена национална карта на социалните услуги, стана ясно по време на работната среща.

Работим вече 22 години и нашата мисия е да формираме нагласа в обществото за толерантност към различията, за уважение към страданието и непримиримост към насилието във всичките му форми. Ние лобираме за създаване на държавни и институционални механизми за защита на жертвите от домашно насилие и на трафика на хора в неравностойно положение, обясни председателят на УС на Сдружението Людмила Цветанова. Център „Мария“ е част от Координационния механизъм за взаимодействие при работа в случаи на деца, жертви на насилие или в риск от насилие и за взаимодействие при кризисна интервенция на община Горна Оряховица.

Организацията работи с доброволци от Сдружение „Горнооряховски младежки парламент“, които партнират на екипа в дейности по превенция на насилието сред децата, организиране и провеждане на обучения по превенция, разпространение на информационни и превенционни материали за насилие над деца. Партньорството с неправителствените организации е сред приоритетите на Общината. Разчитаме на вашето експертно участие в съвместната ни дейност, имате подкрепата на общинското ръководство, увери кметът инж. Добромир Добрев.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *