Християна Миланова е победител в риболовния турнир „Деца с въдица в ръка” в Горна Оряховица

0

 

 

31 малки въдичари се включиха в състезанието по риболов на яз. „Честово” в Горна Оряховица. Надпреварата е част от Националния риболовен турнир „Деца с въдица в ръка“, който се проведе в четири града – Шумен, Горна Оряховица, Севлиево и Кюстендил, по случай Деня на детето. Основен организатор на проявата е Българската федерация по риболовни спортове. В турнира днес в цялата страна се включиха над 300 деца.

В Горна Оряховица състезанието се проведе с участието на Общината, СКР „Корморани“ (Велико Търново), КСР „Горна Оряховица“. Градът бе предпочетен за един от домакините на състезанието, заради отличните условия и организация, както и по повод избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта за 2021 г.

Малките риболовци, които хвърлиха въдиците си в яз. „Честово” бяха разположени в три сектора. Всяко дете имаше пълнолетен придружител, който по време на риболова имаше право да му помага с разпъване на риболовните принадлежности, закачането на стръв, кепване на риба от водата и откачане.

Най-добрата сред малките въдичари този път бе Християна Миланова, която спечели турнира в Горна Оряховица. Младата риболовка, която не пропускаше досега турнир, днес хвана 8,6 кг риба.


Надпреварата в Горна Оряховица днес премина в присъствието на председателя на Българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов. Турнира посетиха и кметът на Общината инж. Добромир Добрев, заместник-кметовете Григор Минков и Стефчо Алипиев, който връчи и наградите на победителите.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *