Адв. Калоян Янков уважи патронния празник на СУ „Вела Благоева“

0

 

Четвъртокласниците на учебното заведение са с респектиращ резултат от националното външно оценяване

Поздравителен адрес по повод патронния празник на СУ „Вела Благоева“ връчи депутатът от 45 Народно събрание адв. Калоян Янков на директора Ангел Янчев. Адв. Янков, който е и водач на местната листа на коалиция Демократична България за предстоящите избори на 11 юли, уважи лично празника на учебното заведение. Да поздрави децата и техните учители с него дойде и общинският съветник и кандидат-депутат Елена Чамуркова.

„Хилядите ученици, завършили училището, са доказателство за ползата от Вашата работа, защото по думите на Рузвелт природна интелигентност без образование е като дърво без плодове. Желая Ви още много успехи и поводи за гордост с нашите деца – бъдещето на България“, се казва в адреса.

Празникът на СУ „Вела Благоева“ премина с шествие на учениците от I до XI клас по улиците на квартал „Зона Б“. Те бяха водени от оркестър на НВУ. След шествието ученици, учители и родители се завърнаха в двора на учебното заведение, където бяха посрещнати с българския химн, изпълнен от талантливите и обичани Junior Band, а празникът продължи с концерт на популярната Михаела Филева.

„Чувството е страхотно – като на 3 март и 24 май  едновременно. Традиционно празникът ни е последния работен ден на април, но заради епидемичната ситуация го отложихме. Искахме времето да е по-топло, по-сухо, по -безвирусно, за да можем да празнуваме истински и с настроение каквото най-вече създаде нашият скъп гост Михаела Филева. Това тържество е малка компенсация  двете години загубена възможност за истински училищни тържества“, коментира и директорът на СУ „Вела Благоева“ Ангел Янчев. По думите му пандемията не се е отразила негативно на учебния процес. Резултатите на  дванадесетокласниците и четвъртокласниците  са впечатляващи.

„ Не че съм доволен. Аз съм изключително доволен. Ученичката, която ще получи на 22-ри юни нашата училищна награда – Виктория – за най-успешен зрелостник, завърши за първи път в историята на училището с 6.00 по английски език и отличен 5,60 по български език. Тези две отлични оценки изключително много ме радват. Нямаме нито една двойка, имаме още няколко отлични оценки по английски, имаме отлична оценка по химия на зрелостник, което също мисля, че е за първи път в историята на училището. По отношение на четвъртокласниците резултатите ни като училище са с по три-четири единици над обявените от министерството средни за страната. Имаме паралелка, в която резултатът по български е 5,60 и няма нито една четворка. Това са оценки от национално външно оценяване, които се правят по много строги правила пред камери“, подчерта училищният директор.

„Респектиран съм от Вашите резултати. Продължавайте да надграждане и да държите това високо ниво“, пожела на свой ред адв. Калоян Янков.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *