Създателка на певческия хор в Плаково навърши 100 години

0

 

 

Своята 100-годишнина отпразнува Рада Цонева от с. Плаково, която е сред основателите на Певчески хор за обработен фолклор „Минчо Стоев“ към Читалище „Просвета 1873“. Своя вековен юбилей тя посрещна в Дома за стари хора „Св. Иван Рилски“ в с. Балван, където живее от година и половина.

В родното си село Плаково Рада Цонева е сред уважаваните културни дейци. В хора е била певица от 1953 до 2006 г.

На своя личен празник столетницата отново запя любима народна песен и пожела на всички да бъдат здрави, учтиви и да се обичат. Развълнувана, тя сподели пред гостите, че в живота си не се е скарала с никого и е била уважавана, което е рецептата ѝ за дълголетие.

В празничния ден Рада Цонева бе изненадана от директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова, която я поздрави от името на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов, поднесе й личната си признателност, пожела й здраве и благоденствие. Росица Димитрова благодари също на екипа на Дома за грижите и подкрепата, които осигуряват на всички потребители, за да имат спокойни старини и да се чувстват уютно.

Сред гостите, които поздравиха столетницата, бяха още Петя Кънчева – кметски наместник на с. Плаково и Недьо Георгиев – кмет на с. Балван.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *