Четвъртокласници от ОУ „Патриарх Евтимий“ разгледаха Съдебната палата във Велико Търново

Ученици от групата за занимания по интереси „Болярче“ към ОУ „Патриарх Евтимий“ посетиха Съдебната палата във Велико Търново. Техен любезен домакин бе Окръжният съд. Малките посетители разгледаха съдебните зали и се запознаха с ролята на съдията, прокурора и адвоката в съдебния процес. От кратка презентация четвъртокласниците научиха подробности за историята на Съдебната палата във Велико Търново, за ролята на шестте съдебни институции, разположени в сградата и за работата на отделните служби към Великотърновски окръжен съд.

Децата получиха информационни брошури, изготвени в рамките на образователната програма на Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието и науките „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, както и Конституция на Р България.

Основна цел на групата за занимания по интереси „Болярче“ към ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ е чрез посещения на исторически и културни забележителности и обществени сгради във Велико Търново, децата да се запознаят с българската история и с гражданските задължения на съвремието.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!