Ангел Ганцаров на 70! Известният спортен журналист и писател не спира да мечтае и пише нова, седма книга

0

Дългогодишният великотърновски спортен журналист, страстен колекционер на вестници и автор на шест книги Ангел Ганцаров днес навършва 70 години. Той отбеляза своята кръгла годишнина, като събра верни приятели и колеги в култовия ресторант „Рич“в стария град.

Празникът му е забележителен и с това, че точно днес се навършват и 30 години от шампионската титла на любимия му „Етър“ и по този повод той издаде юбилеен вестник „Виолетови шампиони“.

Пожелавам си да съм здрав – аз и цялото семейство, честито и на малкия ми син, който също е роден днес, каза рожденикът за „Болярски новини“. Той си пожела още да не го хване мързела и до продължи да работи, защото е почти готов с новата си книга „Паметниците на Велико Търново“. Някои хора си мислят, че се интересувам само от футбол – пиша книги за футбола и издавам вестници за него, затова миналата година реших да изляза от тази зона и написах книга за историята на великотърновската журналистика, а сега завърших и сборника за паметниците, каза още Ганцаров.

Празникът му ще продължи с още срещи с колеги, роднини и приятели, защото известният великотърновец не може да се оплаче от липса на внимание и обич.

Професорите Христо Цацинов, Михаил Харалампиев и Пламен Легкоступ, спортистът и пътешественик Йордан Грозданов, издателят Димитър Николов, колегите на Ганцаров Валентина Камбурова, Милка Денева и Анатоли Петров бяха сред гостите на рожденика. Всички те споделиха прекрасни спомени, весели и любопитни случки от  работата си с него и му пожелаха да е все така енергичен и да продължава да пише, защото така оставя за поколенията страници от историята на старопрестолния град и на България.

Екипът на „Болярски новини“ желае на Ганцаров здраве и вдъхновение!

Колаж със снимки от живота му беше един от подаръците, които получи рожденика.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *