След година прекъсване с димящи скари и много музика започна Празника на горнооряховския суджук

0

На официалното откриване присъства областният управител Георги Гугучков, както и цялото ръководство на Общината. На сцената се качиха и собствениците на трите суджукарски фирми, които единствени в България имат право да произвеждат и продават Горнооряховски суджук Румяна Добрева – „Боби 03“ ООД, Христо Христов – „Родопа Горна Оряховица 96“ ЕООД и Иван Стефанов – „Стефанов – Иван Стефанов-04” ЕООД. И трите фирми са основни партньори на Община Горна Оряховица в провеждането на Празника. Партньор на Общината за реализацията на Празника е и Историческият музей, където през 2015 г. беше открита етнографска експозиция, посветена на горнооряховския деликатес.


Вкусът на горнооряховския суджук е уникален. В това ще имате възможност да се убедите през следващите дни. Ние пазим традицията, завещана ни от гороноряховските суджукари и ще я предадем на бъдещите поколения. Така славата на горнооряховския суджук ще продължи да привлича към града ни хора от близо и далеч. Насладете се на празничните дни, наситени с много песни, танци, забавления и кулинарни изненади, пожела на всички присъстващи инж. Добромир Добрев.
След официалното откриване, началото на празничната програма и тридневните веселби дадоха съставите на НЧ „Братя Грънчарови – 2002”. След тях на сцената се качиха музикантите от Берковската духова музика, а финал на първата празнична вечер постави Десислава.


На 12 юни от 10 до 18 ч. ще тече празнична програма на самодейни състави от общината и гости. Ще има много кулинарни игри, викторини, суджукарско надиграване, награди. В 18 ч. започва концерт на духов оркестър „Виво Монтана“, а в 20 ч. Бобан Здравкович ще зарадва всички фенове на балканската музика. В 21 ч. започва концертът на Тони Стораро.
Празникът продължава и в неделя, 13 юни. Между 10 до 14 ч. в програмата се включват самодейни състави от общината и гости. Отново ще има кулинарни игри и още изненади.


Временната организация на движение в района на провеждане на Празника на горнооряховския суджук ще продължи и на 12 и 13 юни. Забранява се движението на моторни превозни средства от кръстовището на ул. „Васил Априлов“ с ул. „Мано Тодоров“ до кръстовището на ул. „Мано Тодоров“ с ул. „Христо Смирненски“ и всички перпендикулярни улици на „Мано Тодоров“ в затворения участък.
Срок на действие за временната организация на движение:
– На 12.06.2021г. (събота)от 09:00 ч. до 22:30;
– На 13.06.2021г. (неделя) от 09:00 ч. до 15:00ч.
Служителите на РУ „Полиция“ на МВР – Горна Оряховица ще оказват пълно съдействие при осигуряване и спазване на временната организация на движение.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *