„Мис Рачков“ излиза на сцената в Летния театър в „Госпожа Министершата“ и „Криворазбраната цивилизация“

0

В две от най-гледаните и харесвани заглавия в афиша на великотърновския театър участва новоизбраната „Мис Рачков“ Полина Петкова. Красавицата, която спечели короната в края на първия телевизионен сезон на „Забраненото шоу на Рачков“, е солист в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. През юни тя ще участва в комедията „Госпожа Министершата” на Бранислав Нушич и в мюзикъла „Криворазбраната цивилизация” от Дечо Таралежков по оригиналния текст на Добри Войников. С тях екипът на МДТ ще гостува в Летния театър в парк „Марно поле”.

 

Полина Петкова е част от състава на великотърновския театър от 2016 г., участва във всички музикални постановки, но успешно се справя и като драматична актриса. Повече от 10 са нейните сценични превъплъщения в спектаклите на храма на Малпомена в старата столица. Сред тях са оперетите „Прилепът“ на Йохан Щраус-син, „Царицата на чардаша“, „Графиня Марица“, „Баядерка“ на Калман и „Българи от старо време“ по едноименната повест на Любен Каравелов, мюзикълите „Криворазбраната цивилизация“, „Вражалец“ и „Зех тъ, Радке! Зех тъ!“, детското музикално заглавие „Патиланци“.

Изявите на театъра на откритата лятна сцена започват на 17 юни от 20 часа с комедийния спектакъл „Госпожа Министершата“. Популярната пиеса на Бранислав Нушич осмива деформирането на личността, достигнала министерското кресло. Режисьор на спектакъла е Димитър Шарков, сценографията е на Лидия Къркеланова, а пластиката – на Лилия Иванов. В комедията участват актьорите Стефка Златкова, Лиляна Иванова, Силвия Шекилова, Полина Петкова, Пенка Величкова, Детелин Кандев, Милен Иванов, Иван Митев, Георги Димитров.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *