Стилиан Ангелов спечели купата на турнира „Има такива деца“ в Пловдив

0

 

 

Сребърни медали за Мартин Кънчев и Виктор Стоядинов

 

15- годишният Стилиан Ангелов поднесе приятна сензация днес, като донесе купата от най-силния за годината детски национален турнир , проведен в Пловдив! Стилиан спечели златен медал, купа и голямата награда -лаптоп! Турнирът бе под патронажа на ГМ Антоанета Стефанова, която лично връчи наградите на призьорите, заедно с нейния съпруг ГМ Иван Чепаринов. Участваха 87 деца и юноши до 16 години, които играха смесено с отделни класирания по възраст.Турнирът бе в 7 кръга на ускорен шах по 15 минути+5 секунди на състезател.

Стилиан Ангелов беше 11 номер в стартовия списък , но това не му попречи да реализира  5 победи и  2 ремита накрая, общо 6 точки. Той победи поставения под номер 2 Лъчезар Колев, а с номер 1 по рейтинг,  Константин Георгиев направи реми. Наравно завърши и с шампионката при момичетата, Патрицие Найманова.

Братът близнак на Стилиан, Кристиан също се представи отлично и с 5 точки зае 4 място при 16-годишните. Той загуби от Стилиан, но ремизира с Константин Георгиев и Никола Димов и натрупа още 4 победи. Да припомним, че Стилиан и Кристиан Ангелови са част от отбора на Етър, който миналата година стана държавен  шампион на България до 14 години.

Мартин Кънчев спечели сребърен медал при 12-годишните с 4 точки! С това той отново затвърди лидерската си позиция в тази възраст. Тук убедителен шампион стана опитния Димитър Димитров от Пловдив. Другият ни представител , Антоан Амонс този път се представи под възможностите си.

Трети медал за ЕТЪР спечели Виктор Стоядинов при 8-годишните. Той също се окичи със сребро с 4 точки и дележ с победителя в тази категория.

Петър Симеонов до 10 години финишира с 4 точки. В тази възрастова група силите бяха най-изравнени, като 8 деца имаха същия актив и разделиха 2-9 място!

 

Отлично представяне на отбора, за което благодаря на момчетата техните родители за подкрепата., коментира треньорът Светла Йорданова. По думите й успехът на Стилиан Ангелов е много сериозен, защото на практика участваха почти всички най-силни деца в страната и той е шампион. Сребърните медали на Виктор и Мартин са също прекрасно постижение. Но по-важно е децата да израстват, да се трудят и обичат играта.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *