Във В. Търново приемат  документи по Основната фаза на проекта за нови отоплителни уреди в домакинствата

0

 

 

Започва реализацията на Основната фаза на проекта на Община Велико Търново за подмяна на стари отоплителни уреди на домакинствата в старопрестолния град.

Приемът на документи стартира днес и ще продължи до 30 юли. Кандидатите следва да ги подават в Информационния център на Община Велико Търново всеки работен ден от 10,00 до 16,00 ч.

Общо 478 домакинства ще могат да сменят старите си печки на дърва и въглища със съвременни отоплителни уреди, които щадят околната среда. Те ще са безплатни за одобрените по схемата кандидати.

Разширен е обхватът на територията, в която могат да бъдат жилищата на кандидатите. Освен кварталите „Варуша“, „Асенов“ и старата част на града, включени са районите около ПМГ „Васил Друмев“, ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, МДТ „Константин Кисимов“, стадион „Ивайло“, ОУ „Петко Р. Славейков“, ПГАСГ „Ангел Попов“, между парк „Марно поле“ и ОУ „Св. Патриарх Евтимий и др. Увеличен е наборът от газови уреди.

Цялата информация и необходимите документи са достъпни на следния адрес:

https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/opazvane-na-okolnata-sreda/proekt-blgarskite-obshini-rabotyat-zaedno-za-podobryavane-kachestvo-vazduh-life/.

 

Проектът „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“ обединява усилията на шест общини – Столична, Велико Търново, Бургас, Стара Загора, Русе, Монтана и НПО Клуб „Икономика 2000“ и се реализира с подкрепата на Програма LIFE на Европейския съюз. В пилотната фаза нови отоплителни уреди получиха 58 домакинства.

Освен оборудването, безплатни са монтажът, демонтирането на старите печки и последващото им транспортиране до обекти за рециклиране. Новите уреди са с петгодишен гаранционен срок и годишна профилактика, която също е безплатна.

Община Велико Търново разработва и нов проект за подмяна на старите отоплителни уреди по ОП „Околна среда“, който ще е насочен за живеещите в големите квартали.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *