Проблемите нямат цвят, а търсят решение

0

Когато министерствата трудно общуват помежду си, страда икономиката

 

Кампанията е удобно време за срещи не само с избирателите, но и с хората, които на първа линия се сблъскват с проблемите на региона, независимо от политическите събития – кметовете.

Водачът на листата “Изправи се! Мутри вън!”, Арман Бабикян и роденият в гр.Горна Оряховица  Цветомир Енев, втори в листата с №8, се срещнаха с кмета на Горна Оряховица, инж. Добромир Добрев.

”Както обикновено, се оказа, че проблемите нямат цвят, но търсят решения. На срещата се изясни, че най-перспективният проект за община Горна Оряховица е създаването на интермодален транспортен терминал. По темата няма движение, въпреки удобството, че Общината е подготвила проекта. Наблизо има летище, ключов железопътен възел и шосе. За решението 64 декара земя, собственост на Министерството на отбраната, да преминат към Министерството на транспорта,  се чака и до днес. Общината е безсилна да реши проблемите на изпълнителната власт, която очевидно общува трудно със себе си”  каза Арман Бабикян.

Проектът е вкаран в Плана за устойчиво развитие, но пътят, който трябва да обслужва терминала – не. Въпреки натоварения трафик, в застой е въпросът и с 8 км връзка с автомагистрала „Хемус”.

Трудната комуникация между министерствата се оказа проблем пред работата на кмета и по отношение развитието на крепостта “Раховец”. Този път става дума за сложни взаимоотношения между Министерството на културата и Министерството на земеделието и горите. Дори се е стигнало до абсурда, Общината да получи предложение да залесява горски фонд срещу 1300 лв. на декар, за да може после да положи десет годишни усилия в развитието на този паметник на културата. Кандидатите за народни представители поеха ангажимент да окажат натиск над изпълнителната власт, за да се реализират ключовите проекти за развитие на Горна Оряховица.

“За някои работата приключва в края на изборния ден, а за нас започва след това в Народното събрание“ -заяви Цветомир Енев след приключване на срещата.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *