Председателят на УС на НСОРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов се срещна със служебния премиер Стефан Янев        

0

 

 

Служебното правителство си е поставило за задача да установи какви законодателни промени е необходимо да бъдат направени в различните обществени сфери, така че да се подобри животът на гражданите и функционирането на бизнеса. Това заяви министър-председателят Стефан Янев в началото на срещата си с представители на Националното сдружение на общините в Република България. Премиерът изтъкна, че макар кабинетът да е служебен, има амбицията в рамките на мандата си да подготви предложения за законодателни промени, които да могат да бъдат разглеждани от следващия парламент. Министър-председателят изрази готовност на днешната среща да бъдат обсъдени и предложенията на НСОРБ, като със съвместни усилия, в хода на дискусията, те да бъдат допълнени и обогатени.

В рамките на срещата в Министерския съвет премиерът Стефан Янев ще запознае представителите на местната власт и с резултатите от дискусията му с членовете на Националното сдружение на кметовете на кметства в Република България, която се състоя в село Поповица в събота. Премиерът посочи пълното единомислие за това, че дейността на всички –  както на общините, така и на централната власт, трябва да бъде в интерес на българските граждани.  „Надявам се днес да имаме възможност да обсъдим редица проблеми, които трябва да решаваме всеки ден“, добави още министър-председателят Стефан Янев.

От своя страна председателят на УС на НСОРБ и кмет на община Велико Търново Даниел Панов благодари за поканата за среща и изрази желание в рамките на днешната дискусия да бъдат обсъдени промените в Националния план за възстановяване и устойчивост, подготовката на предстоящите избори, както и бюджетната прогноза за следващата година.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *