Неремонтиран участък от ул. „Читалищна“ тормози десет години живущите там

0

 

 

„Изразявам искреното си разочарование от дейността на общинска администрация, която с действията си остави у мен впечатление за непрозрачност и непоследователност. Която не спази писмено поети ангажименти и с нищо не показа ангажираност с нашите проблеми. Администрация, която не ме убеди, че е справедлива и адекватна след близо 10 годишна преписка  нас, след три основни ремонта на всички прилежащи улици и площад „Иван Асен I“ не ремонтира нашия участък и на практика ни даваше фалшиви писмени обещания“.

Това заяви от трибуната на местния парламент Анка Балабанска, която използва правото си на гражданин, за да озвучи проблемът на живущите на ул. „Читалищна“ 13, 13А, 15 и 15А.

Това е района между ул. „Иван Вазов“ и ул. „Читалищна“ и обикаля едноименното читалище. Дълъг е 68 метра, в горната си част е с напълно разрушена настилка, с дълбоки кратери, хлътнала по дължината на съществуващия и неремонтиран от изграждането си гириз канал, с течове и влага в приземните помещения и нарушена цялост на околните подпорни стени. По думите на Балабанова – това е единствената разрушена и нереновирана улица на фона на всички подобрения в стария град, които са неоспорими. На всичкото отгоре заради синята зона по ул. „Читалищна“ и къщите за гости този участък се използва и за безплатен паркинг през деня.

От името на съседите си Анка Балабанова посочи, че  по темата от години има жалби и молби, два пъти е посещавана приемната на председателя на Общинския съвет, имало е и среща с архитекта на града и зам.-кмета проф. Камарашев. Разговаряно е по телефона и с кмета инж. Панов, както и с инж. Динко Кечев, които са уверили, че ремонт ще има през 2020 г. и че има проект и финансиране за него. Въпреки това ремонт и до днес няма…

„Защо в последния си отговор до нас през 2021 г. общината ни уведомява, че търси финансиране. Отчетен ли е ремонт на тази улица и как е приет той от комисията по одит на проекта? Как са завършени проекти „Региони в растеж“ за Старата част и проект „Привлекателна и съхранена автентична градска среда“ и как одиторите по проекта са ги приели за приключили, когато една улица, фигурираща в проекта за ремонт, съгласно писмото на администрацията, въобще не е ремонтирана“, попита още търновката.

Въпросите й обаче останаха без отговор. Заради предизборната кампания кметът на болярския град е в отпуск и не присъства на сесията. Никой от представителите на администрацията не коментира темата, а и  правилникът на местния парламент не ги задължава да изразят становище…

сн. архив в. „Борба“

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *