Безплатни прегледи на деца и възрастни бяха направени в Свищов в рамките на инициативата „Зрението е всичко! Прегледай се!“

0

На 24 юни в Свищов се проведе Национална скринингова кампания за безплатни очни прегледи, организирана от Български лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Байер България.

В инициативата, която цели да спомогне за диагностиката на най-честите социално-значими очни заболявания, да популяризира същественото значение на профилактичните прегледи и да информира обществото за важната роля на грижата на очното здраве, взеха участие над 50 възрастни хора от социалните центрове и пенсионерските клубове в община Свищов и около 50 деца от детските градини.

Прегледите на възрастните хора се извършиха в мобилен очен кабинет на „Зрението е всичко! Прегледай се!“, с помощта на специална апаратура, а за децата беше осигурено помещение в УК „Алеко Константинов“, където детски офталмолог извърши необходимите прегледи и консултира родителите.

По време на прегледите зам.-кметът д-р Анелия Димитрова се срещна с тримата очни лекари и изрази благодарност от името на общинското ръководство, за възможността град Свищов да е един от градовете, в които се извършва скрининговата кампания. Тя подчерта важността на профилактичните прегледи за очното здраве и приветства инициативата на Български лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Байер България. От своя страна медиците благодариха за отлично създадената организация от страна на Община Свищов и чудесните условия за работа.

Кампанията, която обхваща най-уязвимите групи от населението, а именно децата и хората над 50-годишна възраст, продължава и в други населени места от страната.

 

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *