В края на юли стартира строителството на улица „Козлодуй“ в центъра на В. Търново

0

Правителството на ГЕРБ отпусна средства за отсечката до домовете на 500 семейства

 

В края на юли е реалният срок, в който може да започне изграждането на улица „Козлодуй“ във Велико Търново. Отсечката описва парк „Дружба“, а край нея живеят повече от 500 семейства. От поне десетилетие насам се говори за необходимостта от строителството на инфраструктурата, но различни фактори забавяха важния проект – и вдигането на нови жилищни кооперации в района, и необходимостта от сериозен финансов ресурс.

Средства за улицата вече има, след като в края на 2020-а година правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ осигури необходимата инвестиция за проекта на Община Велико Търново в размер на близо 1,3 млн. лева. Това обявиха кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ-СДС Станислав Стоянов и Росица Димитрова, заедно с общинските съветници от ГЕРБ Деян Хаджийски и Георги Марков на среща с великотърновци, живеещи в района на ул. „Козлодуй“.

Когато начело на града е отговорен кмет като Даниел Панов и когато имахме правителство, което чуваше проблемите на хората, тогава за всеки проблем се намира решение, коментираха кандидатите за народни представители.

Жителите зададоха конкретни въпроси и получиха конкретни отговори – ще се смени цялата ВиК-мрежа /водопровод и канализация/, ще се изгради трасе с широчина близо 8 метра, а по 2/3-и от дължината на улица „Козлодуй“ ще бъдат оформени паркоместа. Новоосветление, тротоари и повдигнати пешеходни пътеки също са сред проектните дейности.

Проектът за улица „Козлодуй“ е на финален етап от необходимите съгласувания, в рамките на настоящия месец се очаква разрешението за строеж, което ще отвори пътя и към изпълнение на всичките строително-монтажни работи.

Станислав Стоянов и Росица Димитрова припомниха, че при обновяването на водопроводите и настилките на 38 улици в Стария град са изпълнени всички искания на хората, поставени по време на ремонтните дейности. Няма причина това да не се случи и при важния за над 500 семейства проект за улица „Козлодуй“, обърна се той към хората.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *