Демократична България е гарант, че държавата повече няма да бъде завладявана от шайка, която източва еврофондовете и бюджета

0

 

 

В следващия парламент Демократична България ще постигне значителен ръст и ще имаме поне 40 народни представители. Кампанията върви позитивно, хората вече са свободни и обнадеждени и ние вярваме, че формациите на промяната ще постигнем мнозинство в бъдещото Народно събрание. Това заявиха във Велико Търново съпредседателите на Зелено движение – част от Коалиция Демократична България – Обединение Владислав Панев и Борислав Сандов. Те дойдоха, за да подкрепят месната листа начело с водача адв. Калоян Янков, както и да съдействат на жителите на Леденик при решаване на проблема с депото за строителни отпадъци.

По думите на Сандов ГЕРБ няма да се върне на власт, а всеки ден научаваме за много пропуснати ползи и щети, нанесени от управлението на Борисов върху икономиката, околната среда, социалния и здравен статус на населението.

Надявам се поуките, които се извадят от тези щети през последните десет години, да ни бъдат добър урок и да намерим алтернативите, каквито Демократична България предлага с най-подробната програма на политическия пейзаж, с най-добрите експерти. Ние сме алтернативата, която ще ни върне в сърцето на европейското развитие, защото бяхме изтласкани на дъното на европейските класации за благосъстояние, за здравен статус, и всички добри статистики“, посочи още той. По думите му от дъното можем да се оттласнем най-вече с инструментите на Националния план за устойчивост и възстановяване, Фонда за справедлив преход и Фонда за модернизация.

Вярвам, че ще успеем да влезем в коловоза на проевропейското и продемократично управление, котето да изчисти корупцията, шуробаджанащината, калинките. Има хора, които умеят да управляват и имат експертизата да тръгнем по курса, които ще ни придвижи поне към средата на Европейската касация. За нас най- най-важното е икономически скок, модернизация и зелен преход“, подчерта още Борислав Сандов.

Ние ще сме групата на промяната, гарантираме, че държавата повече няма да бъде завладяване от една шайка, от хора, които източват еврофондове и държавния бюджет в личен интерес, окупират цели стопански отрасли в икономиката и така стопират всякакви инвестиции. Промяната може да стане само когато всички са равни пред закона. Без да има  ваши и наши, и това в крайна сметка ще окаже сериозно влияние върху доходите на хората“, подчерта и Владислав Панев. Той увери, че коалицията подкрепя хората от Леденик, които се тревожат за съдбата на депото.

За нас начинът на решаването на един проблем е първо да приемеш, че съществува такъв проблем, а след това вече се намират и решения“, каза още Панев. И подчерта, че доброто управление на отпадъците означава кръгова икономика, заетост и доходи.

Ние не сме против това да има депо за строителни отпадъци за рециклиране. Напротив, смятаме, че общината и бизнеса има нужда от такова нещо. То е полезно, тъй като над 90% от този отпадък ще се рециклира и ще влиза отново в строителството. Ние искаме обаче това да става по законен ред , искаме да има разрешения, да са минали всички процедури и оценки по безопасност, защото иначе живеем в незаконна държава. В такава вече живяхме, сега искаме ред законност и модернизация в цялата страна“, посочи и водачът на листата в областта адв. Калоян Янков.

„Обнадежден съм от кампанията, намираме съмишленици във всяко населено място“, посочи още той.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *