Ваксинират жители и на най-отдалечените еленски села. На 3 и 4 юли отварят „зелен“ коридор за имунизации в МОЛ-а

0

По съвместна инициатива на Община Елена, Регионална здравна инспекция, МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и ЦСМП, и „Специализирана болница за активно лечение по кардиология“ ЕООД – Велико Търново на 1 и 2 юли 2021 г. е създадена организация за ваксиниране срещу COVID-19, от два мобилни медицински екипа, както следва:

– на 1 юли 2021 г. – за заявилите желание лица от населените места Майско, Константин, Беброво, Марян, Костел, Руховци, Илаков рът и гр. Елена в три пункта – с. Майско (в сградата на кметството); с. Илаков рът (в сградата на Център за настаняване от семеен тип за лица с умствена изостаналост) и гр. Елена (Общностен център – бивша поликлиника). Имунизациите ще се извършват от мобилен екип на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“ АД и ЦСМП – Велико Търново.

– на 2 юли 2021 г. – за заявилите желание лица за имунизации, както и реимунизации от с. Буйновци и гр. Елена. Имунизациите ще се извършват от мобилен екип на „Специализирана болница за активно лечение по кардиология“ – Велико Търново.

Имунизациите срещу COVID-19 ще се извършват с ваксини по избор.

През почивните дни (3 и 4 юли 2021 г.) в MОЛ – Велико Търново – етаж 2, южен атриум (зад щанд Pandora) от 10:00 ч. до 17:00 ч. се организира „зелен коридор“ за всички желаещи да се имунизират лица, от два мобилни медицински екипа – на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“ АД и ЦСМП – Велико Търново, и „Специализирана болница за активно лечение по кардиология“ – Велико Търново. Имунизациите срещу COVID-19 ще се извършват с ваксини, по избор, като за ваксината на Moderna се изисква предварително записване на телефони: 0877045078 и 062 614 351 до 17:00 ч. на 02.07.2021 г. (петък). Организатори на инициативата са MОЛ – Велико Търново, РЗИ – Велико Търново и цитираните лечебни заведения.

На 30 юни 2021 г. от екип на РЗИ – Велико Търново с бързи антителни тестове за COVID-19 са изследвани общо 34 лица (20 потребители и 14 души персонал) от Дом за стари хора гр. Златарица – при 6 лица от персонала и при 12 лица от потребителите са установени антитела срещу COVID-19. На ръководството на социалната услуга е препоръчано да проучи желанието за ваксинация срещу COVID-19 сред потребителите и персонала, при които не са открити антитела.

Изследванията с бързи антителни тестове за COVID-19 сред потребители и персонал в специализирани институции за предоставяне на социални услуги на територията на област Велико Търново продължават.

През последното денонощие в област Велико Търново не са диагностицирани нови случаи на COVID-19.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *