Безплатни очни прегледи ще правят във Велико Търново

0

Attractive female doctor ophthalmologist is checking the eye vision of handsome young man in modern clinic. Doctor and patient in ophthalmology clinic.

Мобилният очен кабинет ще е разположен на 14 юли пред сградата на Общината

Безплатни очни прегледи ще се проведат във Велико Търново на 14 юли. Те са част от националната скринингова кампания на БЛС, Българското дружество по офталмология, Байер България и се реализират със съдействието на Община Велико Търново. Инициативата «Зрението е всичко! Прегледай се!» цели да спомогне за диагностиката на най-честите социално-значими очни заболявания, да популяризира същественото значение на профилактичните прегледи и да информира обществото за важната роля на грижата за очното здраве.

Мобилният очен кабинет на „Зрението е всичко! Прегледай се!“ започна тримесечното си пътуване в различни градове на страната на 10-ти май, а кампанията ще продължи до 16-ти юли 2021 г. Офталмолози ще консултират безплатно деца и възрастни хора над 50 години в различните градове в страната от 9 до 16 ч.

В град Велико Търново прегледите на възрастните хора ще се извършват пред сградата на Община Велико Търново, а на децата в Ритуална зала /партерен етаж/ в сградата на Община Велико Търново.

Необходимо е предварително записване на желаещите на телефон 062/ 619 208 от 08:30 до 17:00 часа.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *