На заседание в областна управа не приеха бизнес плана на „ВиК Йовковци“, нито договор за предоставяне на вода на Габрово

0

????????????????????????????????????

Под председателството на областния управител на област Велико Търново Георги Гугучков днес се проведе извънредно заседание на Общото събрание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация Йовковци“ ООД. В работата на заседанието участие взеха и представители на десетте общините на територията на Област Велико Търново, които се членове на Асоциацията по ВиК.
Заседанието се проведе при следния дневен ред:
1. Съгласуване на Проект на договор за възмездно доставяне на водни количества за питейно – битови нужди, чрез водоснабдителната система, използвана за предоставяне на водоснабдителни услуги в различни обособени територии, между „Водоснабдяване и канализация Йовковци“ ООД – гр. Велико Търново в качеството на доставчик и „ВиК“ ООД – гр. Габрово в качеството на ползвател.
2. Съгласуване на бизнес план за развитие на дейността на „Водоснабдяване и канализация Йовковци“ ООД, гр. Велико Търново, като ВиК оператор за регулаторния период 01. 01. 2022 г. – 31. 12. 2026 г. на основание от Закона за водите.
Общото събрание на Асоциацията по ВиК не прие направените предложения. След извършване на необходимите корекции в проекта на договора за възмездно доставяне на водни количества за питейно – битови нужди и в бизнес плана за развитие на дейността на „Водоснабдяване и канализация Йовковци“ от „Водоснабдяване и канализация Йовковци“ ООД, съобразено със становищата на Асоциацията по ВиК, ще бъде насрочено ново общо събрание за приемането им.
????????????????????????????????????

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *