ноември 27, 2022

Румен Павлов – Пантерата и Силвия Николова са новите имена сред депутатите от област Велико Търново

Кметът на Стражица Румен Павлов – Пантерата от БСП и 38-годишната Силвия Николова, координатор обществени поръчки в Община Полски Тръмбеш от ИТН, са новите имена в списъка на народните представители, които ще представляват велико Търново в 46-ото Народно събрание.

Останалите шест избраници вече са сядали на депутатските банки.

Трима народни представители влизат от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. Това са Момчил Иванов, Христо Дочев и Силвия Николова.

Иванов е адвокат, магистър по история, доктор по право, преподава във ВТУ.

Христо Дочев също е доктор по право, главен асистент в Медицинския университет в Плевен, бил е експерт в отдел „Финансово управление“ на Свищовската стопанска академия.

ГЕРБ-СДС от областта отново изпращат в Парламента водача на листата проф. д-р Костадин Ангелов и издателя Димитър Николов, който пренареди листата с най-много преференции на вота на 11 юли.

В Народното събрание за пореден път влиза водачът на листата на червените Явор Божанков.

Румен Павлов, който беше на шеста позиция, става народен представител с големия си брой преференции.

Народен представител от областта отново ще е и Калоян Янков – водач на листата на „Демократична България“.

Новото в списъка на народните представители след извънредните избори на 11 юли е, че Великотърновска област няма да има депутат от ДПС.

Прави впечатление също, че областният град  е представен само от един местен човек и това е Момчил Иванов, въпреки че Калоян Янков също се върна във Велико Търново преди две години, но работи и тук, и в столицата.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *