Савов става мениджър на най-новия търновски пиано бар

0

 

Популярният великотърновски музикант Петко Савов стана мениджър на най-новият пиано бар в старата столица

Това става по предложение на собствениците на нощния клуб и е факт от началото на юли. До момента Савов беше резидентен изпълнител в нощното заведение, а сега се е заел и със задачата да се грижи за неговата цялостна организация, програма и концепция.

40-годишният изпълнител обяснява, че до преди пандемията, клубът е ставал сцена на най-различни събития и обликът му е бил размит. „Гостуваха поп, рок, рап изпълнители, популярни и непопулярни, включително и аз съм свирил тук от време на време… различни управители, различни идеи. Според мен трябва да има ясен фокус и хората да знаят на какво точно място ще попаднат, къде ги каниш…“

Популярният музикант вече е променил визията и интериора на заведението, като е възстановил и акцентирал именно на концепцията пиано бар.

„На фасадата на сградата вече монтирахме атрактивни и стилни клавиши, в които преминаващите се заглеждат и дори се снимат с тях, а в центъра на бара вниманието веднага ще бъде привлечено от огромен черен роял. Там са и най-хубавите места“, споделя Савов и добавя, че „в комбинация със сценичното осветление и качествения саунд, се получи един прекрасен класически пиано бар“.

Савов ще продължи да бъде пианист в бара, а всяка седмица на сцената ще се изявяват различни певци. „Вече си имаме нещо като собствен музикален бенд и с времето ще го увеличаваме“, споделя Савов. „В момента работя с няколко изпълнители и те всички са много добре познати на местната публика. Това са обичаната от поколения търновци Мирела Величкова (с която започнах преди повече от 10 години), младата и харизматична Християна Цветкова, победителката от „Гласът на България“ Стелияна Христова и разбира се новите попълнения в нашия отбор – Петя Маринова и Стефан Стоев. Продължавам да бъда отворен и за нови имена и идеи, но винаги съм поддържал тезата, че трябва да се дава сцена и работа на нашите си местни музикални артисти и ще продължа да налагам тази концепция и тук. Всеки четвъртък пък ще предлагаме DJ парти и караоке!“

Припомняме, че Петко Савов е сред най-популярните музиканти в старата столица и през последните десетина години участва изключително активно в клубния живот на страната. Реализирал е не една и две атрактивни музикални шоу програми и не спира да посреща и очарова почитателите на нощния живот в пиано барове, в които свири. Наскоро Савов публикува класация за най-изпълняваните песни в пиано баровете у нас, а когато във Велико Търново стане дума за пиано бар, хората често правят връзка с неговото име. Савов няколко години беше основен пианист в култовите за времето си, но несъществуващи вече пиано барове – този до Стадиона (J’adore), както и най-старият – Maximus, където също до скоро се занимаваше с организацията на събитията и програмата. Именно там преди години, Савов пусна за първи път и атрактивното лайв шоу с пеещи сервитьори, което имаше изключителен успех. През последните години изпълнителят непрекъснато пътува и реализира участия в едни от най-елитните пиано барове в цялата страна. Заедно с неговите певици, често са желани гости и в новооткритите търновски клубове.

„Прекарах последните десет години във всички подобни места. Почти няма град, в който да не съм свирил поне веднъж, и смея да кажа, че имам доста широк и реален поглед. Това предложение за мен е поредното предизвикателство, дойде неочаквано, но аз намерих смелост да го приема. Щом и още някой е преценил, че имам нужните качества и ми гласува доверие, ще опитам да се справя“, казва Савов по повод новата си мениджърска роля.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *