октомври 3, 2023

Връчиха официално дипломите на абсолвентите от два випуска на Юридическия факултет

0

 

 

 

В Ректората на Великотърновския университет се състоя тържествена церемония по официално връчване на дипломите на абсолвентите от Випуск 2020 и Випуск 2021 на Юридическия факултет.

Церемонията откри проф. д.ю.н. Георги Митов, декан на Юридическия факултет, а приветства към новите висшисти на Великотърновския университет отправи ректорът д-р Христо Бонджолов.

„Уважаеми абсолвенти, уважаеми колеги, уважаеми гости, родители и приятели, днес е един хубав ден за всички, които ще получат своите дипломи и ще получат своя хубав старт в живота. Ден изпълнен с много надежди, но трябва да знаете, че всяко едно следващо стъпало започва с благодарност към тези, които са Ви помогнали – вашите родители. Ще Ви помоля да ги аплодирате. За всеки един от вас ще съдят по делата му – когато направите нещо добро, ще кажат, че го прави човек, който е завършил Великотърновския университет, когато направите нещо лошо, ще кажат същото. Университетът ще бъде зад вас, така както беше през тази страшна година и тази страшна пандемия, през която преминахме. Бъдете горди и казвайте, че сте завършили Великотърновския университет! Пазете правото и бъдете на страната на справедливостта. На добър час!“, каза в приветствието към абсолвентите си проф. Хр. Бонджолов.

Гости на тържествената церемония бяха: проф. д.н. Борис Велчев, председател на Конституционния съд на Р България; Веселин Тодоров, изпълнителен директор на издателство Сиела, представители на държавни институции.

Днес своите дипломи за завършено образование получиха 80 абсолвенти, а с грамоти бяха отличени 19 младежи. Издателство Сиела подари едногодишен абонамент за техните услуги на всеки един отличник.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *