Затварят прохода Твърдица – Елена заради рали. 32 екипажа ще мерят сили в надпреварата

0

 

Във връзка с провеждането на традиционното рали „Твърдица“ на 16 и 17 юли т. г., организаторите уведомяват гражданите, че южната част на прохода Елена-Твърдица ще бъде затворен за движение на МПС както следва: на 16 юли (петък) от 17:00-20:30 часа в участъка от Предела (билото) до гр. Твърдица, на 17 юли (събота) от 09:30-18:30 часа също в участъка от Предела (билото) до гр. Твърдица.

Тридесет и два екипажа  са подали своите заявки за участие седемнадесетото издание на рали „Твърдица“. Състезанието е трети кръг от Българския рали шампионат.

Списъкът на заявените се оглавява от трикратния победител в състезанието Мирослав Ангелов (Мегапорт, Skoda Fabia Rally2 evo), а до него отново ще бъде Георги Гаджев. След отпадането си в Монбат Рали Сливен, Ангелов е длъжен да преследва победата на всяка цена, тъй като изостава със сериозна разлика от временния водач в шампионата Георги Василев (Дианел Рейсинг, Mitsubishi Lancer Evo IX), който заедно със своя навигатор Стефан Добрев са със състезателен номер 4 за предстоящия старт.

В шампионата се завръща и изключително популярният и атрактивен екипаж Мартин Сурилов / Здравко Здравков (Шумен Аутоспорт, Mitsubishi Lancer Evo IX). Двамата шуменци са със състезателен номер 5 и ще се надяват на добро представяне след второто място в рали „България“.

Шампионът при автомобилите с един двигателен мост за миналия сезон Денис Станчовски също ще направи завръщане в родното рали първенство, след като пропусна Монбат Рали Сливен. Станчовски ще бъде с титулярния си навигатор Явор Брънков, добре познатото Peugeot 208 R2 и втори състезателен номер.

След стабилното си представяне в първите два кръга от шампионата Антон Титов и Динко Георгиев (Мегапорт, Peugeot 208 R2) ще се опитат да задържат добрата си позиция във временното генерално класиране за сезона. Вторият екипаж на Мегапорт ще бъде с номер 3.

Три екипажа с автомобили Rally 4 са подали заявки за участие в рали „Твърдица“. След тежката си катастрофа в Монбат Рали Сливен, Даниел Попов и Ангел Башкехайов (АСК Пещера, Peugeot 208 Rally4) правят всичко възможно, за да възстановят машината си и да стартират в Твърдица. Шведите Адам Вестлунд и Лукас Карлсон (Престиж, Ford Fiesta Rally4) ще запишат втори старт в българския шампионат, като ще се надяват на по-добър късмет от този, който ги остави сред зрителите в Монбат Рали Сливен.

Изненадата в списъка идва от Никола Мишев (АРТ Моторспорт, Peugeot 208 Rally4), който става втория роден пилот с автомобил от най-новото поколение бегачки с един двигателен мост. За ралито в Твърдица той ще разчита на изключително опитния Петър Сивов.

Силна ще е конкуренцията в група Е, където са заявени шест екипажа. Към традиционните лидери в групата, Тодор Атанасов / Владимир Ичеренски (ВАЗ 2108), Николай Георгиев / Свилен Славов (BMW M3) и Петър Обретенов / Калоян Шантанов (BMW 1-Series) от варненския клуб Флат-Аут, се присъединяват Георги Янков и Цветан Балджиев (АСК Пловдив, Mitsubishi Lancer Evo IX). Сливналиите Иво Иванов / Николай Тенчев (Subaru Impreza STI) и Пламен Пантелеев / Красимир Механджийски (VW Polo) също ще бъдат част от борбата в група Е.

Четири са заявените екипажи в клас RC3/N, а тандемите в RC5 са шест.

 

Рали „Твърдица“ 2021 започва в петък надвечер с церемониален старт на площад „Свобода“ от 17 часа. Веднага след това стартира и борбата за призовите места в ралито, като в първия състезателен ден ще се карат три скоростни етапа с обща дължина от близо 26 състезателни километра.

Съботният ден ще предложи нови четири скоростни отсечки по класическите трасета в Твърдишкия Балкан, а дължината им е 57 състезателни километра.

Победителите в 17-то рали „Твърдица“ ще бъдат наградени в 17 часа на площад „Свобода“ в Твърдица.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *