Мартин Кънчев от ШК „Етър“ с бронз на Държавното по блиц до 12 години

0

 

 

След титлите на блиц, извоювани на Държавните първенства в Асеновград от Стефани Бижева и Никола Великов, вчера радост на Велико Търново донесе 12-годишният Мартин Кънчев. Той спечели бронзов медал на ускорен шахмат. Без загуба, Мартин бе в борбата за титлата почти до края, но 4 победи и 3 ремита се оказаха достатъчни за бронзово отличие. Братята Стилиан и Кристиан Ангелови останаха съответно на пето и десето място при 16-годишните юноши, Никола Великов е шести при 14-годишните, Пета е и Стефани Бижева при 12-годишните момичета. Всички те бяха в борбата за медалите до последната партия, но за съжаление малко не достигна.

Днес стартираха и първенствата по класически шахмат,което продължават до 23 юли.

 

Турнирите се проведоха в 7 кръга на контрола.15 минути плюс 10 секунди на ход. В последния кръг 4 състезатели на ШК „Етър“ имаха шансове  за медал при победа, но само при Мартин се получи. Стефани Бижева раздели 3-5 място до 12 години при момичета. Стилиан Ангелов изпусна чиста победа на 1 маса в 7 кръг, с което щеше да е втори. Никола Великов също се натисна да играе за победа в равна позиция и рискува, но загуби, което го класира на 6 място.

 

Много съм доволна от играта на нашите състезатели, от тяхната борбеност и постигнатите резултати дотук. Целият отбор постига призови класирания в шестицата в отделните групи, спечелихме 3 медала, сред които 2 титли от бързите контроли, изпуснахме още няколко. Надявам се да реализират потенциала си на класическия шах. Днес започнахме с 4 победи и 1 реми. Стилиан Ангелов победи номер 1 до 16 години-Ефим Кан, а Кристиан Ангелов ремизира с номер 3 в стартовия списък- Есат Рамаданов. Останалите деца играха с по-леки противници и победиха закономерно, коментира треньорът Светла Йорданова.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *