КОЦ търси поне още 10 лекари и 49 медицински сестри

0

 

167 000 лв. са загубите на Комплексния онкологичен център във Велико Търново за първото тримесечие на миналата година, а към 31 март т. г. общинското лечебно заведение е успяло да стопи негатива и да приключи периода с положителен резултат от 65 000 лв. Това става ясно от плана за финансова стабилизация, който управителят д-р Мария Рачева представя на вниманието на Общинския съвет в болярския град. Тя е категорична, че за осигуряването на по-качествени болнични услуги е необходимо базата на КОЦ да бъде частично ремонтирана. Това се отнася най-вече за сградата на Диагностично-консултативния блок, като изчисленията са, че собственикът на капитала, те. Кметството, трябва да осигури половин милион лева. Също толкова пари са нужни и за ремонта на двете операционни зали в Хирургичния блок.

Друг проблем пред здравното заведение е човешкия ресурс, посочва неговия управител. КОЦ се нуждае от минимум още 10 лекари и поне 49 медицински сестри. Чрез оперативните програми на ЕК пък ще търси възможност за закупуване на техника, в това число и втори линеен ускорител със СТ стимулатор и др. , в размер на 16 млн. лв.

За постигане на траен положителен икономически резултат ще са нужни 10 години, през които КОЦ да се справи с един от най-важните си проблеми – увеличаване на пациентите и амортизационните отчисления от центъра по лъчелечение /строителство и оборудване около 10,5 млн. лв./, посочва още д- Рачева.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *