Новата си книга „Творчество на седемдесет“ представи Панайот Панайотов

 

Сборник с разкази „Творчество на седемдесет“ представи в РБ „П. Р€ Славейков“ Панайот Панайотов. Великотърновци го познават като историк по призвание и професионален път. Той е дългогодишен преподавател по история  ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“, автор е на учебници и учебни помагала. Активната му и плодотворна дейност му е донесла много награди и отличия през годините – Сребърна значка на гр. Елена, почетна грамота „Неофит Рилски“, грамота „Учител – творец“ от Клуба на историка и Учител на годината, присъдена му от Съюза на българските учители през 2012 г.

Висока оценка за художественото си творчество Панайот Панайотов получи от доц. д-р Красимир Петров, който е преподавател и преводач във Филологическия факултет, катедра „Романистика“ при ВТУ.

Самият автор сподели пред своите читатели, че тези разкази са написани в рамките на последната година, която е била юбилейна за него. Затова и книгата, издадена от „Многоточие“ , е кръстена по този начин. След първия разказ: „Някой, с който да си поиграеш“, се получи отприщване и последвали още творби от най-различна тематика – за младостта, за любовта, за изневярата, за обществените отношения и обикновения живот. Най-голям интерес обаче за Панайотов се оказала криминалната тематика, тъй като самият той е любител на най-добрите в жанра като Едгар По, Конан Дойл, Агата Кристи, Реймънд Чандлър, Андрей Гуляшки, Богомил Райнов и др.

А вчера почитателите на уважавания историк получиха като подарък от него и стихосбирката му „Спомени, спомени, спомени“.

„Болярски новини“ пожелава на автора творческо дълголетие и много вдъхновение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!