Заради тежка съдебна сага за имот, Мартин Карагеоргиев не вярва нито в българското правосъдие, нито на Главния прокурор

 

 

С крещяща липса на справедливост, кухи изявления на Главния прокурор, че ще работи за българските граждани, напълно излишна Специализирана Прокуратура и неизпълнение решенията на Върховния Касационен съд се е сблъскал Мартин Карагеоргиев, който от години живее и работи във Велико Търново. Семейството му преживява тежка съдебна сага от 2014 г., която е пълна с правни абсурди, незачитане правата на фамилията му, морални и материални щети, които се опират на… фалшив Нотариален акт и последващи противоречиви действия на съда. Според документите, с които разполагаме, става ясно, че решение на ВКС не се изпълнява от институциите.

Историята коства живота на бащата на Мартин, а кръгът става все по омагьосан. Кошмарът за започва преди 7 години., когато Районния съд в Разград, където мъжът е роден, дава ход на дело срещу родителите му, по искова молба от хора, които нямат нищо общо с имота, станал ябълката на раздора. Те не са строили бащината къща на Мартин, за която имат претенции, не са живели никога в нея, не са регистрирани там, не са плащали данъци и не са изпълнявали задължения по поддръжката на въпросния имот.

„Въпреки тези обстоятелства съдът стартира порочен и нарочен процес срещу нас продължил 3 години. Мислехме че делото е завършило с окончателното и влязло в сила съдебно решение на Върховния Касационен Съд  № 8 от 03.02.2017 г. , което постановява,че обезсилва  решение № 17/08.03.2016 г.на II-ри състав на РОС“, разказва Мартин.

Въпреки влязлото в сила  решение на ВКС и окончателно спечеленото дело, родителите на Мартин са осъдени да платят всички разноски по цялото дело на всички инстанции. Хората са пенсионери и 3 500 лв.за тях са много пари. Последва запориране на сметките им, при това без никога да им е връчвана покана за доброволно изпълнение. На всичкото отгоре им е наложена възбрана върху собствения имот и те са … изпратени да живеят в… съборена преди години къща… Това е можело да бъде проверено, но не е.

„За нас остава въпрос дали има  некомпетентност или преднамереност на длъжностно лице“, казва Мартин Карагеоргиев и продължава да описва всички последващи абсурди в родното ни правосъдие. Добре,че ВКС потвърди решението си с обратен изпълнителен лист, че родителите ми оставаха на улицата, разказва той.

„Отправихме жалба към магистратите служебно да постановят изпълнение решението на ВКС, като уведомят институциите – Община Разград и СГКК – гр. Разград,  че обезсиленото не важи в правния мир, и незаконосъобразното му изпълнение от тяхна страна продължава да  нарушава пряко правата ни за собственост върху имота. Уведомихме писмено всички съдилища в Разград  за случващото се и последва незабавна реакция от тях, от която обаче ни се зави свят“, споделя Мартин и предупреждава, че в подобен казус може да попадне всеки. Междувременно баща му е починал, но въпреки това районния съдия иска от него да му отговори и ако може да обжалва без да се съобрази с приложения смъртен акт.

„След тези реакции на съдебната власт в Разград решихме да се обърнем към Главния Прокурор, тъй като имаме писмени доказателства за нарушение и погазване на законa и искахме влязлото в сила решение на ВКС да се изпълни, както е според Конституцията и ГПК“, казва още Мартин.

На 27.08.2020 г. фамилията изпраща сигнал до Иван Гешев. Главна прокуратура образува прокурорска проверка 2042/2020 г. към Специализираната прокуратура, като наблюдаващият прокурор г-н Венцислав Фердинандов – номиниран кандидат за европейската прокуратура и в последствие отхвърлен, възлага на инспектор Десислав Тошев от КПКОНПИ да започне разследване.

„На 23.11.2020 г. получих електронно писмо от Десисллав Тошев, което освен множеството правописни грешки съдържаше и искане да попълня официална бланка на КПКОНПИ, в която директно да посоча конкретни лица, които са извършили престъпления или административни нарушения, като опиша подробно в какво се състои тяхното престъпно поведение. Отговорих, спазвайки изискванията на закона. Искането на Десислав Тошев обикновени български граждани да посочат конкретно и точно престъпленията и лицата, които са ги извършили са абсурдни, тъй като това е работа на разследващите органи и прокуратурата“, не спира с абсурдите Мартин Карагеоргиев.

И признава, че Специализираната Прокуратура е отказала образуване на досъдебно производство с мотив, че няма нарушения на закона…

Част от кореспонденцията на Мартин с КПКОНПИ

„Какво всъщност е направил прокурорът?! Питал е лицата нарушавали закона /според представените от нас документи/ дали всичко е наред и те са му отговорили, че всичко е точно. За специализираната прокуратура неизпълнението на окончателно решение на ВКС, което продължава и до днес не е проблем и дори не се казва дума по тази точка на сигнала. Има ли неизпълнение или няма такова нарушение, той не дава конкретен отговор. Изпълнението на решение на ВКС е задължително за изпълнение от всички граждани и институции. Неизпълнението му е престъпление по НК.  Ние, като граждани сме го изпълнили и настояваме и институциите да спазят закона. Обжалвахме постановлението на Венцислав Фердинандов пред Апелативна Специализирана Прокуратура, като за действията си отново уведомихме Главния Прокурор, за да следи развитието на прокурорската проверка с отделно копие на всички документи.  До ден днешен няма разследване и това продължава година и половина след постановлението на Апелативна Специализирана Прокуратура“, обяснява още Мартин. И обобщава, че той и семейството му не се борят за имоти, пари или облаги, а за законност и справедливост. По думите му в дъното на цялата сага е магистратска небрежност и безотговорност, която обаче системата на горе се опитва да прикрива, понеже един от съдиите го чака бъдеще във ВСС…

 

Р. S. В редакцията пазим всички документи и имена на конкретни съдии, прокурори и замесени в сагата длъжностни лица.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!