Аржентинският бизнес с интерес към търговски отношения с фирми от Велико Търново

0

 

 

Налице е сериозен интерес към разширяване на бизнес контактите и сътрудничество между компании от България и Аржентина Велико Търново. Възможностите и перспективите в тази насока бяха обсъдени по време на работна среща между кмета на старопрестолния град Даниел Панов, посланика на южноамериканската държава Алфредо Атанасоф и Михаил Кръстев от Аржентино-българската търговска камара.

Дипломатът, който се оказа с български корени, акцентира върху потенциала за двустранни търговски отношения между в секторите производство на сладкарски изделия, месопреработване, земеделието и животновъдството. Даниел Панов подчерта, че именно в тези сфери леката индустрия в старата столица и общината е много добре развита.

Посланикът на Аржентина добави, че в България е създаден логистичен хъб както за двустранни връзки, така и със съседните държави. Той отчете и ключовото местоположение на страната ни и на Велико Търново по международната ос „Север – Юг“.

Международното изложение „Културен туризъм“, което ще се проведе в Старата столица от 23 до 25 септември, е добра основа за конкретни инициативи за бизнес-връзка между български и аржентински предприемачи, каза още Даниел Панов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *