45 преподаватели в български училища зад граница споделяха добри практики и опит на среща във ВТУ

0
Великотърновският университет организира трета международна Еразъм+ седмица „Български училища зад граница“ за учители в българските неделни училища в Европа в дните 27-30 юли 2021 г.
Участниците са 45 от Испания, Гърция, Кипър, Италия, Франция, Австрия, Чехия, Румъния, Албания и Великобритания (Северна Ирландия). Международното събитие е посветено на представянето на добри практики в организацията и в обучението по български език, география на България и история на България в българските училища зад граница. Участниците ще изнесат лекции, с които ще споделят своя добър опит.
В програмата е включено и обучение към Департамента за продължаващо образование и квалификация на педагогически специалисти към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.
В програмата е включена среща-разговор с г-жа Наталия Михалевска, директор на дирекция „Образование на българите зад граница и училищна мрежа“ към МОН, както и представяне на новия комплект учебници „Български език за чужденци“ на авторските колективи на Великотърновския университет за нива A, B и C.
Великотърновският университет има 15 двустранни договора с български училища зад граница. Международната седмица ще съдейства за подготовка и организиране на качествени стажове на студенти на нашия университет в тези училища, както и за споделяне на добри практики между самите училища.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *