145 бебета са проплакали в Родилно отделение на горнооряховската болница

0
145 бебета са проплакали в Родилно отделение на горнооряховската болница „Свети Иван Рилски“ от 1 януари до 30 юни т.г. Броят на ражданията почти се запазва в сравнение с предходната 2020 г, когато са били 150. За полугодието ражданията със секцио в отделението са 58.
Родилките са не само от Горнооряховско, а от целия регион – Велико Търново, Стражица, Лясковец, Златарица, Елена, Полски Тръмбеш, Павликени.
Ръст на оперативната дейност в гинекологичния сектор в сравнение с предходната година, отчитат от отделението. Извършените големи гинекологични операции за шестмесечието са 30, а средните и малките са 104.
Всички родилки и пациентки, които постъпват в АГО, се изследват с бърз антигенен тест за COVID-19, като от 1 януари до момента няма постъпила жена с отчетен положителен резултат.
Забраната за свиждания в отделението, въведена от началото на пандемията м.г., продължава да е в сила, уточняват от АГО. В отделението се спазват стриктно противоепидемичните мерки. Татковци и близки на родилките общуват с тях и се радват на отрочетата по видеочат.
В Отделението по акушерство и гинекология в момента се работи по 17 клинични пътеки. Персоналът се състои от 9 акушер-гинеколози, един неонатолог, 13 акушерки и една медицинска сестра. Разкритите легла са 30.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *