Във Велико Търново: Малки и големи отпразнуваха 60-годишнината на Детска ясла „Мечо Пух“

0

 

 

60 години навърши Детска ясла „Мечо Пух“ във Велико Търново. С много песни, танци и стихчета малките великотърновчета зарадваха гостите на тържеството, организирано в чест на юбилея.

Празникът бе уважен и от кмета на старопрестолния град Даниел Панов. Той поздрави директорката Павлина Рачева, педагозите и целия екип, както и хората, работили в миналото в детската ясла.

„Благодарение на вашите усилия, всеотдайност и грижи, благодарение на помощта, която оказвате на родителите, през всичките тези години поколения деца са проходили, казали са първите си думи, възпитавани са в дух на родолюбие, на почитане и запазване на българските традиции, обичаи и на семейните ценности“, обърна се към домакините и гостите на празника Даниел Панов.

За да е пълна радостта на малчуганите, осигурени бяха много подаръци, а за всички беше приготвена и вкусна почерпка.

Детска ясла „Мечо Пух“ отваря врати през 1961 година, а сградата е първата, специално предназначена за грижа за най-малките деца. С инвестициите, осигурени от Община В. Търново, материалната база днес е в отлично състояние, изпълнени са мерки за енергийна ефективност, дворът и съоръженията за игра също са обновени.

Сред приятелите на ДЯ „Мечо Пих“, уважили празника, бяха също Росица Димитрова, д-р Диляна Вачкова и Зорница Кънчева-Миладинова от Община В. Търново, директори на детски градини и ясли в старата столица, представители на предучилищното образование и др.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *