Деца се запознаха с работата на полицаите във Велико Търново (СНИМКИ)

0

Малчугани от Детски център „Роси“ във Велико Търново гостуваха днес в областната дирекция на МВР в областния град. Във вътрешния двор на сградата те се запознаха с особеностите на полицейската униформа, отличителните знаци на българския полицай и оборудването, което му помага  в ежедневната му работа. Децата разбраха как е оборудван и полицейският автомобил, кога и защо той се движи с включен светлинен и звуков сигнал.  Инспектор от Детска педагогическа стая им разясни обстойно кога и по какъв начин правилно да използват тел. 112.

Както винаги най-голям интерес и емоции предизвика появата на четириногите полицаи Нерон и тримесечният му колега Дарк. Въпреки топлото време Нерон послушно направи демонстрация на основните команди, докато невръстният му колега се любуваше на ласките на децата.

Подобни емоции двамата предизвикаха тази сутрин и сред децата от  Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания във Велико Търново. И там момчетата и момичетата се запознаха с отличителните знаци на полицейската униформа, помощните средства и особеностите на полицейския автомобил.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *