Богата програма за Илинден подготвят в Сухиндол

0

 

Празника на хляба и виното ще отбележат на Илинден в Сухиндол. Заради пандемията миналата година тържествата бяха отменени, но този път традицията ще бъде спазена. В Града на виното са подготвили богата програма. На 2-ри август, точно в 9.00 часа, в храма „Св. Апостоли Петър и Павел“, ще бъде отслужен празничен водосвет за здраве и просперитет.

В 20.00 часа, на централния площад, ще започне и традиционния ритуал „Поднасянето на брадата“. Подготвена е и богата музикална програма с участието на самодейците от читалище „Трезвеност“ и малчуганите от ДГ „Соня“. Предвижда се и демонстрация на бойни изкуства. За събитието са поканени и много гости, като на площада за пръв път ще прозвучи химна на Сухиндол, който е дело на композитора Андрей Дреников и е по текст на емблематичния български поет Матей Шопкин. На събитието ще присъства Андрей Дреников, който е подготвил изненада.

За всички глас ще извие и популярната певица Лилия Семкова, която стана известна в предаването „Фермата“. Бесарабската българка ще представи любими песни от своя репертоар.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *