Проф. Костадин Ангелов: Безумие е Народното събрание да е трибуна за антиваксърски небивалици  

0

Истинско безумие е от трибуната на Народното събрание – най-високата в България, да се леят изказвания против ваксините срещу COVID-19, а народни представители да използват парламента на страна от ЕС, за да пропагандират антиваксърски небивалици. В това е категоричен народният представител от ГЕРБ-СДС от Великотърновски район и здравен министър в последното редовно избрано правителство проф. д-р Костадин Ангелов.

От трибуната на Народното събрание проф. д-р Ангелов отново призова българските граждани, които все още не са си поставили ваксина срещу COVID-19, да го направят.

„Аз бях първият ваксиниран българин, имах придружаващи заболявания, имам ги и сега. Жив съм, здрав съм, гарантирам живота и здравето на моите близки и на моите пациенти. Ваксинирайте се!“, категоричен е проф. Костадин Ангелов.

Народният представител от ГЕРБ-СДС не спести критиките си и към служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров за провалената ваксинационната кампания и то на прага на четвъртата вълна от COVID-19. По думите на проф. Ангелов, единственото, което служебният здравен министър е трябвало да направи, е да продължи кампанията със същия темп – налице са били всички възможности, достатъчно количество от всички видове ваксини, добра логистика и работеща система.

„Но когато от най-високата трибуна министърът каза в първото си мотивационно обръщение към нацията, че има притеснения относно качеството на ваксините, това неименуемо разколебава българските граждани. Широко прокламираната му стратегия за ускоряване на ваксинацията на хората над 60-годишна възраст се сгромоляса. Фактите са, че от началото на управлението на Стойчо Кацаров, поставените дози ваксини на тази възрастова група са с над процент по-малко от преди това. За сметка на това пък разколеба по-младите да се ваксинират“, коментира проф. д-р Костадин Ангелов.

Той отправи критика и към твърденето на Кацаров, че здравеопазването е икономика и от него трябва да се печелят пари. „Това ме кара да мисля, че Стойчо Кацаров е нищо повече от един търговец. Търговец на здраве. Единственото хубаво е, че Кацаров си отива от кормилото на българското здравеопазване“, завърши проф. Ангелов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *