Криминалисти от София помагат за разкриване на тежкото престъпление, извършено днес в Горна Оряховица

0

Маскиран стрелец, въоръжен с пистолет, днес е стрелял по автомобил в Горна Оряховица, в който са били двама души. Сигнал за опит за убийство е подаден в 7,30 часа в Районното полицейско управление в града.

Произведени са два изстрела от нападател, който е избягал. За щастие лицата не са пострадали, изстрелите са попаднали в колата. Образувано е досъдебно производство за опит за убийство, съобщи наблюдаващият прокурор и говорител на Окръжната прокуратура във Велико Търново Илиян Благоев.

Извършват се процесуално-следствени действия и оперативни мероприятия с всички възможни методи, за да се съберат доказателства и да се изяснят обстоятелствата. Привлечени са и криминалисти от София, които също подпомагат разкриването на тежкото престъпление, допълни той. Извършен е следствен експеримент в Горна Оряховица на въоръженото нападение и последвалата стрелба.

Прокурор Благоев отказа да коментира кои са и какви са лицата, които са били в автомобила, както и версиите, по които работят органите. Той не потвърди и не отрече версията, че става дума за опит за убийство на защитен свидетел по  делото „Килърите“, каквато версия беше тиражирана тази сутрин

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *