Момчил Иванов: „Номинацията ми за правосъден министър не бива да е пречка за формиране на мнозинство и подкрепа на правителството. Затова се оттеглих!“

0

 

Кандидатът за министър на правосъдието Момчил Иванов официално е оттеглил номинацията си за поста, потвърди самият той. „Болярски новини“ се оказа и единствената медия, пред която Иванов коментира мотивите за решението си, което по думите му е било взето още в сряда.

„Оттеглих кандидатурата си не поради чатовете, които очевидно са скалъпени и нагласени, а с мотив номинацията ми да не се превръща в пречка за формиране на мнозинство за подкрепа на предложения от ИТН кабинет“, заяви Момчил Иванов. Той разказа, че още в сряда лично се е срещнал с представителите на „Демократична България“– Христо Иванов, Иво Мирчев и Антоанета Цонева, за да изяснят ситуацията с предишен негов негативен пост към тази политическа сила. По думите му те са разбрали мотивите му, но са заявили, че няма как да подкрепят кабинет с негово участие.

„При тази заявка от тяхна страна, дори без да коментирам с моята партия заявих, че номинацията ми не бива да е пречка  и съм готов веднага да се оттегля. Така ще дам шанс да се състави кабинет, тъй като задачите пред него са много сериозни и отговорни“, подчерта още великотърновският депутат от „Има такъв народ“ и уточни, че това е политическата част от решението му.

 „Силно се надявам цялата тази наказателна акция срещу мен да не се окаже извинение, за да не се подкрепи проекто-кабинета, което ще стане ясно съвсем скоро. Що се отнася до жълтия момент – винаги съм знаел, че в политиката, който не е готов за мръсни номера няма място в нея, но това да се създават наистина фалшиви публикации и фалшиви чатове, надмина и най-големите ми очаквания“, сподели още Момчил Иванов по повод разпространения фалшив чат със студентка, който съдържа намеци за интимност.

„Това обаче ми даде шанс за два дни да видя как едни и същи хора първо ме поздравяват, а после ме хулят. Телефонът ми беше предмет на хакерска атака, защото в деня на обявяване на номинацията ми в 16.50 телефона ми се изписа съобщение: „има регистрирано проникване в телефона, моля рестартирайте“, разказа още Иванов. И поясни, че веднага след това се е получил проблем с Фейсбук профила му.

„Какво е ставало от там нататък нямам представа, но на другия ден видях разпространени чатове и публикации, за които се твърди, че са от моята стена и които аз видях за първи път. Имам около 5 000 приятеля в профила си и активните от тях знаят какво съм публикувал наистина и какво е изфабрикувано“, каза още Момчил Иванов.

Той увери, че ще продължи да работи за съставяне на кабинет, който да стартира всички тежки реформи.

„Правосъдното министерство в момента е най-тежкия ресор с оглед заявките за съдебна реформа. Имах програма за следващите два месеца ден по ден, както и визия за нова структура на министерството и формиран екип от хора от академичната общност. С всичко това ще се опитам да помогна на бъдещия правосъден министър. Знам от къде тръгнаха атаките срещу мен и кои хора стоят зад тях. Само ще кажа, че са замесени и депутати от Великотърновска област, които не са част от протестните партии, но рано или късно всичко ще излезе наяве. Като адвокат съм предприел действие със специалисти техници, които да изяснят как е проникнато в телефона ми. При установяване на извършителите ще им потърся съдебна отговорност“, каза още Момчил Иванов.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *