Жегата отприщи агресия между хората. Съседи се клаха, психично болен изби четири зъба на мъж

0

Жегата отприщи агресия сред хората.  Две досъдебни производства за причинена средна телесна повреда са образувани в Районното полицейско управление в Горна Оряховица  само за ден.

На 14 август  около 10,55 ч. на телефон 112 е получен сигнал от 45-годишна жителка на Горна Оряховица, че лицето, с което живее на семейни начала, е намушкано с нож от техен съсед пред дома им. Установено е, че на същата дата 60-годишен мъж от същия град, осъждан, отишъл в дома на потърпевшия.  След възникнал конфликт се стига до физическа саморазправа. Криминално проявеният нанася порезна рана с нож на бедрото на левия крак на 45-годишния мъж.

След преглед в ЦСМП Горна Оряховица пострадалият е освободен за домашно лечение, без опасност за живота. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12 от НК.

На същата дата  в РУ -Горна Оряховица е получен сигнал от 29-годишен мъж от същия град, че около 18,45 ч. са му избити четири долни зъба. Установен е извършителят – 29-годишен осъждан мъж, водещ се на отчет в ДПБ с. Церова кория. На територията на общинския пазар в гр. Горна Оряховица двамата влизат в конфликт, който прераства във физическа саморазправа, при което извършителят нанася три удара с юмрук в долната челюст на потърпевшия.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 129, ал. 1 от НК.

34-годишен криминално проявен мъж е привлечен към наказателна отговорност за причинена средна телесна повреда.На 28 април 2021 г. в РУ Велико Търново е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който на 18.02.2021 г. в гр. Велико Търново чрез нанасяне на удари с ръце причинил на потърпевшия 40-годишен жител на гр. Карнобат средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на четвърти пръст на лявата ръка, довело до трайно затрудняване на двигателната и хватателната функция на крайника. За извършеното престъпление по чл.129, ал.1 от НК на извършителя е повдигнато обвинение.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *