Продължава бедственото положение в Совата. Община Свищов осигури 1500 литра минерална вода за жителите

0

Във връзка с продължаващото вече трета седмица безводие в свищовското село Совата и бедственото положение там, община Свищов предприе мерки за осигуряване на вода за питейни нужди на населението.

В дните – понеделник, сряда и петък ще бъдат доставени в кметството 1500 литра минерална вода, които ще бъдат раздадени за питейни нужди на жителите на населеното място.

Проблемът с безводието в село Совата е от години, а причината е амортизиралият водопровод, който спешно трябва да бъде подменен. Старата водопреносна мрежа постоянно аварира, което води до загуба на водата и недостиг до чешмите на абонатите.

Общината проявява разбиране към жителите на село Совата и прави необходимото за решаване на проблема. Сезирани са компетентните институции за критичната ситуация и със заповед № 1032-РД-01-03 от 07.08.2021 г. на кмета на Свищов е обявено бедствено положение. Писмо за помощ и предприемане на спешни мерки е адресирано до ВиК Асоциацията, „ВиК Йовковци” и МРРБ. Екипите на ВиК – Район Свищов работят непрекъснато за локализиране на авариите по трасето, като до момента са отстранени над 50 такива.

Поради летните горещини и сухия период, проблеми се очертават и в други населени места на територията на Общината.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *