Депутатите от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов и Димитър Николов са избрани в четири парламентарни комисии  

0

Народните представители от ГЕРБ-СДС от Великотърновски район проф. Костадин Ангелов и Димитър Николов са избрани в четири постоянни комисии на 46-о Народно събрание. Високата експертиза, опитът и професионализмът, заедно с доказаното държавническо отговорно поведение на проф. Ангелов и Николов са от голямо значение за целесъобразните решения и цялостната работа на парламента.

Проф. Костадин Ангелов е заместник-председател на една от най-важните постоянни комисии на 46-о НС – по здравеопазването. Той е в състава и на комисията по образованието и науката. Изборът на проф. Ангелов е особено важен на фона на четвъртата вълна на COVID-19, в която влезе България, необходимостта от ускоряване на ваксинацията до нивата й, до които бе достигнала преди служебното правителство, както и цялостния контрол на НС върху решенията на изпълнителната власт в сферата на здравеопазването и просветата.

Димитър Николов бе избран за член на Комисията по култура и медии и на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите. И двете ще се председателстват от народни представители от ПГ на ГЕРБ-СДС, съответно от Тома Биков и Радомир Чолаков.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *