Отменят празника на Килифарево, нарастват случаите на болни от коронавирус

0
За втора поредна година Килифарево няма да отбележи своя празник. Причината е усложнената епидемична обстановка. Кметът на града Димитър Събев излезе с обръщение към своите съграждани.
„Уважаеми съграждани и приятели на Килифарево,
Споделям загрижеността и тревогата си, че през това лято и към настоящия момент в Килифарево нарастват случаите на наши съграждани с потвърдена коронавирусна инфекция.
За съжаление, освен масовите събирания, за нашия град с пълна реалност са и другите фактори, които според специалистите генерират разпространението на заразата.
Следя внимателно обстановката и тенденциите от последните дни и за мен, приятните емоции при провеждане на празника са непоставими с опасностите и последствията от съществуващия епидемичен риск.
Затова, отчитайки всички фактори, воден от отговорността към цялата общност ви информирам за решението си, за втора поредна година да отменя празника на гр. Килифарево и съпътстващите го събития по програмата.
В интерес на всички ни е да спазваме противоепидемичните мерки, с дисциплина и съзнателност да се погрижим за опазване на собственото си здраве и това на близките ни.“

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *